Spørsmål

Languages: EN/US DE Others

Spørsmål og svar

 

Nedenfor er en samling spørsmål som kan gi noen svar på det du lurer på. Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom det er andre ting du lurer på. :)

Hva er escape rooms?

 

Escape rooms er et aktivt spill der man blir lukket inne i et rom, gjerne bak en låst dør, der den eneste hensikten er å komme seg ut igjen før tiden på 60 minutter renner ut. Underveis må man løse oppgaver, pusslerier og andre gåter for å låse opp kister, skap og dører, som leder til nye hint og oppgaver.

 

Fenomenet startet som internettspill, der man skulle løse ulike oppgaver for å låse seg ut av et digitalt rom. Senere ble dette transformert ut i det virkelige liv.

 

Hvem passer det for?

 

Å spille escape rooms skal passe for alle sammen, både voksne og unge. Det er en typisk nedre grense på 15 år, men yngre barn kan være med sammen med andre voksne. Man trenger ikke være geni, ha medlemsskap i Mensa eller bære erklært supersmart for å være med. Med vanlig logikk skal oppgavene være egnet for alle.

Hva skjer om vi ikke klarer det?

 

Da blir man låst inne for alltid, spøker man med. Neida, det blir man jo såklart ikke. Man slipper ut, og man blir heller ikke skadet underveis. Men veldig skuffet kan vi nok garantere for at du blir. Det er lov å prøve igjen om man vil det, for å prøve å fullføre rommet en annen gang. Øvelse gjør mester, som det heter. :)

 

Er det skummelt, eller farlig?

 

Nei. Poenget er ikke å bli skremt eller presset til noe som oppleves ubehagelig. Dette skjer i rolige former, uten annet stress enn at man skal fullføre oppgaven på 60 minutter. Har man klaustrofobiske trekk kan det nok kanskje føles ubehagelig å bli "låst inne" i et rom, dette må man føle og kjenne på selv og avgjøre om man skal bli med på. Normalt sett skal det ikke oppleves farlig.

 

En gamemaster følger hele tiden med på kamera og hører det som blir sagt i rommet, og kan avbryte dersom situasjonen tillater det. Ved en brannalarm i bygget blir spillet umiddelbart avbrutt og lokalene evakuert til situasjonen er avklart.

Har dere skjenkebevilling?

 

Nei, vi selger ikke alkohol og det er heller ikke tillatt med medbrakt drikke. Opplevelsen er best edru, og synlig påvirkede personer vil bli avvist ved oppmøte. Dette er en ypperlig aktivitet ved f.eks bursdager, utdrikningslag etc., men da som en opptakt til selve feiringen og før boblene sprettes. ;)

 

Hvor mange kan være med?

 

Dette er et flerspiller konsept, som betyr at man minimum må være to spillere med i et spill. Maksgrensen kan variere, men hos oss er det helst maks seks stk i ett rom.

 

Det anbefales 4-5 stk pr spill, det er en fin størrelse på en spillegruppe. Alt avhenger av samarbeidsevner, kommunikasjon og escape erfaring. Vi har unntaksvis tillatt 7 stk i hvert rom, da er vi på maks av hva som er lurt. Flere enn dette vil gjøre det for folksomt og trangt, og spillopplevelsen blir ikke optimal. 2 deltakere kan nok føle dette en del vanskelig.

Kan barn være med?

 

Escape rooms er best egnet for voksne og ungdom, men barn fra 10 år kan også være med. Iblant tenker barn mer rasjonelt og direkte enn voksne, som kan være positivt. Det må alltid være minst én voksen sammen med yngre spillere. Den voksne har ansvar for de yngre, både mtp usikkerhet for det å være i et lukket fremmed rom, men også for at ikke ting ødelegges eller skades.

 

Ved en overvekt av barn som spiller vil nok rommene være vanskeligere totalt sett sammenlignet med samme antall voksne spillere.

 

Det gis rabatt for barn mellom 10-14 år med 50,- pr deltaker. Angi antall barn i bookingen sammen med antall voksne. Pris reguleres automatisk.

 

PS: I vårt egetutviklede escape room for barn kan barn ned til 8 år spille alene, les mer om det her.

 

Kan vi holde fest hos dere?

 

Så klart, men vi kan ikke tillate alkoholinntak under oppholdet, ellers er alt mulig. Bursdag, firmafest, utdrikningslag og slike eventer er helt ypperlig å holde hos oss.

 

Vi kan tilby oppvartning i form av snacks og sprudlende (alkoholfri) drikke til dere ankommer, bare gi oss et ønske om dette 24 timer før aktuell spilletid slik at vi rekker nødvendige innkjøp. For helgespill 48 timer.

Kontakt oss

 

Epost booking@mastermind-escape.no

Tlf 99ESCAPE / 99372273

Åpningstider

 

Se bookingkalenderen for til enhver tid aktuelle tidspunkt, men dette er som regel våre faste tider;

 

Vi kan også holde åpent utenfor disse tidene, ta kontakt for å sjekke mulighetene for dere. :)

Priser

 

Dette er prisene for voksne (15 år+) pr stk, og pr rom:

 

6 spillere: 266,- (totalt 1596,-) *

5 spillere: 280,- (totalt 1400,-)

4 spillere: 294,- (totalt 1176,-)

3 spillere: 315,- (totalt 945,-)

2 spillere: 336,- (totalt 672,-)

 

Barnerabatt for 10-14 år samt studentrabatt på kr 50,- i fratrekk.

 

* Helst maks 6 spillere pr rom, men 7 går til nød bra.

Er dere en større gruppe som spiller flere rom samtidig, prises rommene ut fra antallet deltakere i hvert rom.

 

Priser for barnerommet her.

Finn oss

 

Norge - Troms - Sørreisa - Storveien 3

 

Kart og kjørerute på Google Maps

Kjøreanvisninger:

Fra Finnsnes, kjør ned forbi YX og ta inn til venstre rett før krysset til Bardufoss. Inngangen vår er rett frem.

 

Fra Bardufoss, ta til høyre i krysset mot Finnsnes og ta så første avkjøring til høyre like etterpå. Inngangen vår er rett frem.

Copyright Mastermind Escape Events 20©18 All Rights Reserved.